Gode råd til ferien

Sponsoreret indhold

Der er rigtig mange ting, man skal tage stilling til, når man skal på ferie; destination, tidspunkt, og rejsemåde er bare nogle af dem. Ofte hvis man skal til udlandet, står valget mellem at købe flybilletter eller tage bilen. Men når man vælger at tage flyveren, er der lidt flere ting, man skal overveje. Det kræver lidt mere planlægning, men der er også fordele ved det. Man skal bestemt ikke lade sig afskrække af rygter om dyre flybilletter og bedrageriske selskaber. Der er sket meget for flyindustrien de seneste år.

Fly vs bilferie

Som skrevet står valget ofte mellem at køre eller flyve til feriens destination. At tage bilen er begyndt at bliver mindre og mindre populært i takt med, at flere billige flyselskaber er kommet på markedet. Hvor flybilletter før snildt kunne koste et par tusind kroner, kan man nu komme til London for bare 70 kroner på en god dag.

Herudover vælger mange at flyve, fordi de sparer mere end bare penge på det. Der er nemlig også utrolig meget tid at spare. Et gennemsnits passagerfly har en hastig på 700-900 km/t, når det er lettet og nået op til en vis højde. Det er altså en enorm høj hastighed sammenlignet med en bilhastighed på 150 km/t på en tysk motorvej.

I forhold til at køre bil er det muligt at slappe af under turen. Der er ikke noget, man skal gøre eller sørge for. Det udnytter mange til at læse en bog eller se en film.

Hvad skal jeg tænke over, når jeg køber flybilletter?

Når du køber flybilletter, er der flere faktorer, der spiller ind. For eksempel er det en god idé at vide, hvornår billetterne er billigst. En god tommelfingerregel er at købe billige flybilletterne cirka 3 måneder før, I har planlagt at tage på ferie. Det værste tidspunkt er til gengæld at købe 30 dage før afgangsdato. Her er de dyrest. Vær derfor i god tid, når I har fundet ud af destinationen, og hvornår I skal afsted.

Der er ofte mange penge at spare ved forskellige flyselskaber – og det er bestemt ikke en dårlig ting. Men det er også vigtigt at huske på pris og kvalitet ofte går hånd i hånd. Skal I flyve interkontinentalt, kan det ofte betale sig at betale lidt ekstra, så I ikke skal transfer for mange gange eller sidde i en lille lufthavn i 16 timer.

Kvalitet kan også mærkes på selve flyet og dets service. Nogle fly har mere benplads end andre og serverer bedre mad. Her gælder det om at mærke efter, hvad man selv er til. Drejer det sig om en flyvetur på bare halvanden time, er det for mange ikke værd at smide yderligere 1000 kroner bare for at få lidt mere plads til benene. Det vil de til gengæld være, hvis flyveturen tager 10 timer. I dette tilfælde vil man oftest også gerne have noget ordentligt mad.

Så vær i god tid og forventningsafstem. Så bliver I ikke skuffede, og der er udsigt til en god ferie.

Hygiejne råd

Skal du ud at rejse, er det en ekstra god ide at have en håndsprit med sig. Med øget smittefare i verden, vil det altid være en god ide for den rejsende. For flere råd kan du læse mere her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *